Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

Planirana izgranja nove regionalne bolnice na primorju

Planirana izgranja nove regionalne bolnice na primorju
Datum objave: 19.08.2020 11:34 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Planirana je izgradnja nove regionalne bolnice za Kotor, Tivat, Budvu i Herceg Novi, a to će doprinijeti još boljoj valorizaciji turističkog potencijala države i pokazati orjentaciju Crne Gore ka zdravstvenom turizmu saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je istakao da se u posjeti Opštoj bolnici Kotor uvjerio u posvećenost, znanje i želju da se u narednom periodu realizuju mnogi značajni pojekti.

"Ova bolnica je opterećena, jer ka njoj gravitira veliki broj stanovnika. Kotor je ne samo na evropskoj nego i na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat kao značajan turistički centar i to je razlog više što država, odnosno Ministarstvo zdravlja, razmišlja o izgradnji nove regionalne bolnice ovdje u blizini Kotora", kazao je Hrapović.


Ministarstvo zdravlja  Ministarstvo zdravlja

To će biti novi regionalni centar za Tivat, Kotor, Herceg Novi i Budvu.

"Ministarstvo zdravlja je uputilo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se, u okviru Prostornog plana posebne namjene za obalno područje, na katastarskoj parceli upisanoj u list nepokretnosti 817 KO, zona Kavač, predvidi mogućnost izgradnje regionalnog zdravstvenog centra, a ta inicijativa je prihvaćena", istakao je Hrapović.

Predstavnici Ministarstva zdravlja su u prethodnom periodu, kako je dodao, intenzivno razgovarali sa potencijalnim stranim investitorima koji su zainteresovani da, kroz model privatno-javnog partnerstva, sa državom učestvuju u realizaciji ideje.

"Donošenjem Zakona o privatno-javnom partnerstvu i njegovom primjenom ispunjene su i pravne pretpostavke za razmatranje mogućih modela saradnje sa zaintresovanim stranama tako da očekujemo da u naredom periodu i konkretizujemo ovu ideju", naglasio je Hrapović.

Ministarstvo zdravljaDirektor Opšte bolnice u Kotoru, Davor Kumburović, zahvalio se ministru Hrapoviću što je obišao tu zdravstvenu ustanovu u teškom vremenu izazvanom koronavirusom.

"Ministar je imao priliku da se lično upozna sa onim što je što smo radili i postigli u prethodnom periodu. Zahvaljujem ministru na konstruktivnom razgovoru i punoj podršci koju smo svi mi zaposleni u ovoj bolnici osjetili", rekao je Kumburović.

Dodao je da postoje planovi i ideje i "siguran sam da ćemo se u naredom periodu u tom pravcu razvijati".